Време за испорака

Време за испорака

За испораки во РСМ

Времето за испорака е наведено на секој производ и зависи од ЕРА Козметикс и компанијата која ја врши доставата. Производите се доставуваат во одредениот рок од продавницата по испраќање (процесирање) на нарачката со исклучок на празници. Сите нарачки направени после 16 часот од понеделник до петок и после 12 часот во сабота се подготвуваат за испорака следниот работен ден (доколку е изведена нарачката во сабота, за следен работен ден се подразбира понеделник), а самата испорака од курирот се врши во рок од 24-48 часа за испораките во Скопје и скопскиот реон, и за градовите надвор од Скопје, но во рамките на РСМ, се врши испорака од 1 до 3 работни денови, во зависност од планот за испорака на транспортната компанија што ја врши доставата.

За испораки надвор од РСМ

За испорака надвор од територијата на РСМ се наплаќа дополнителен надомест и зависи од областа на испраќање.Со нарачка на производ од друга земја надвор од  РСМ, со ставање на производот во кошничката, со наведување на земјата и очекуваното време на испорака автоматски ќе ја добиете крајната цена на производот со пресметана достава. Времето на достава за нарачките надвор од РСМ зависи од местото каде се доставува. Постои и опција за итна достава на производ надвор од РСМ во рок од 24 часа и во тој случај цената на производот е повисока од вообичаената.